Menu
Menu
Menu
Menu

Photography is about capturing souls, not smiles. 

– Dragan Tapshanov
Over

Assenede, België

Vanessa
Hello

BEAUTIFUL 

Welkom in mijn veilige haven. Een plaats waar je rustig kan aanmeren en waar de tijd even stil lijkt te staan.

Hey, ik ben Vanessa. Fotograaf, een creatieve introvert en mama van twee wilde jongens, Vince en Thibeau.

Om even een trip down memory lane te maken, behaalde ik mijn diploma als kapster. Ik heb deze baan 14 jaar lang met veel passie uitgeoefend voordat ik besloot mijn horizon te verbreden. Waar ik vroeger stil en verlegen was, heeft dit mij geholpen om uit mijn schulp te kruipen en een spraakzamer persoon te worden. Ik geniet van interactie en voel me snel verbonden tijdens gesprekken als we gemeenschappelijke interesses hebben.


In 2010 ontmoette ik Quinten, de vader van mijn kinderen, mijn man en de liefde van mijn leven. Onder het motto "Everything happens for a reason" ben ik dankbaar voor elke dag en geniet ik des te meer van de kleine dingen van het leven.

Ik ben een grote liefhebber van nostalgie. Terugblikken naar momenten, geuren of foto's? Zalig! Op de achtergrond klinkt er dan ook altijd muziek vanuit de jaren '80, '90 en '00. In de auto zing ik luidkeels mee met Jan Smit of Metejoor.
Moeder en kind
Mezelf verbinden met de natuur, lopen op blote voeten en de connectie aangaan met creatieve mensen is iets dat mij eindeloos kan inspireren. Empathie is mijn grootste eigenschap en meteen ook mijn drijfveer. Het kostte wat tijd om dit te beseffen en in te zetten als een kracht in plaats van een zwakte.

Naast fotografie is ook schrijven een passie van mij. Van jongs af aan schrijf ik mijn gevoelens en gedachten op in de vorm van gedichten. Als er nog een droom in mij borrelt, dan is het wel eentje waarin ik een kinderboek publiceer. Daar waar fantasie en magie hand in hand gaan. Een knipoog naar mijn innerlijke kind dat ooit geloofde in de magie van zeemeerminnen, elfen en kabouters.
Koppels en gezinnen


Voor mij is er niets waardevoller dan het gevoel dat ik anderen kan helpen. Dat is precies waar Het Gouden Geluk voor staat en wat ik wil doen. Mama's helpen die even willen ontsnappen aan de dagelijkse rush. Een moment waarbij ik je schouders kan ontlasten en waar ik ervoor kan zorgen dat je weer één bent met jezelf. Mijn beelden tonen je wat ik zie, zodat je eraan herinnerd wordt dat je een mooie, krachtige vrouw bent en dat zij degene is die je aankijkt in de spiegel. Je leert jezelf te accepteren en van jezelf te houden. Het is tijd om te laten zien dat je het verdient om met vertrouwen en waardigheid door het leven te gaan.
NEEM CONTACT MET MIJ OP

Walk your life path positively. Change your insights, live your life and play with the light. Keep growing and showing off your colors, dear butterfly of mine. Transform.

– Vanessa Cortvriendt
et is geen geheim dat ik foto's belangrijk vind. Ik maak er het thuisfront soms helemaal gek mee maar ik kan het niet helpen, het is sterker dan mezelf. Ik hou van het licht, de schaduw en alle standen daartussen. Die perfecte zonsopgang of zonsondergang laat me wegmijmeren naar meer. Zelfs zonder fotoshoots te plannen, kan ik in mijn hoofd al beelden vastleggen. Dagdromen over fotografie is eveneens een dagelijkse bezigheid. Ik voel me oprecht voldaan wanneer ik nieuwe ideeën bedenk en deze later tot leven breng.

Als kreeft ben ik dol op nostalgie en blader ik graag door mijn fotoalbums om terug te keren naar een bepaald moment. Door de beelden komen herinneringen weer tot leven en dat is wat ik iedereen wil meegeven.
Ik ben...
Een familiemens.
Soms een tikkeltje chaotisch.
Een gewoontedier.
Allesbehalve een gezonde eter.
Een kattenmens dat dol is op Duitse Herders.
Bang van spinnen, hoogtes, kelders en zolders.
Een koffieleut, dol op rode wijn en ice tea.
Dol op vlinders, lavendel en geurkaarsen.
Een huismus dat graag Ierland, Schotland en Zwitserland wilt ontdekken.
Niet grappig, vreselijk lomp en ik heb het geheugen van een goudvis.
Een slechte danser maar probeer het graag.

Liefs, Vanessa

Klaar om herinneringen voor altijd te maken?

pakketten
Ben je benieuwd naar mijn beschikbaarheid, prijzen en pakketten? Bekijk de mogelijkheden hier
pakketten
Let's

Connect

© Het gouden geluk 
menuchevron-downcross-circle